Grcka letovanje

U nasoj ponudi za ovo leto uvrstili smo, kako nase “stare”, proverene apartmane i kuce u Paraliji, Pargi i na ostrvu Evia, tako i nove apartmane.

EVIA
Najveće ostrvo u Egejskom moru, drugo po veličini u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu. Nalazi se na oko 200 km južno od Paralije i idealno je za ljude svih uzrasta. Ostrvo Evia je u poslednjih nekoliko godina postalo poznato kao nova turistička destinacija sa nepromenjenim prirodnim okruženjem. Prelepo mesto za odmor, sa dugačkim, šljunkovito peskovitim plažama, borovim šumama, davno zaboravljenim mirisom mora, maslinjacima, plantažama smokava i pistaća. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i bogatstvo termalnih izvora čine, Eviju jednom od najpopularnijih destinacija i među samim Grcima. Ostrvo je bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za odmor i zabavu. Blizina glavnog grada Atine, turistima omogućava da iz mirne ostrvske atmosfere, za kratko vreme dospeju u žagor antičke prestonice. Severna obala ostrva blago se spusta u more, stvarajući slike fascinantne lepote gde su smeštena i glavna turistička mesta Evije: Pefki, Limini i Edipsos, od kojih je Pefki pravi raj za naše turiste.

PARALIJA
Paralija se nalazi u oblasti Pieria – Katerini, 70 km od Soluna prema Atini. Omiljeno letovalište naših turista je svakako Paralija. Paralija se nalazi u podnožju planine Olimp i 6 km od grada Katerini. Paraliju i Olympic Beach povezuje prelepa peščana plaža, koja omogućava gostima ugodan boravak i bavljenje mnogim sportovima na vodi. Mnoštvo radnji, restorana, taverni, kafića i diskoteka obeležje su Paralije, što Vam omogućava nezaboravno letovanje i provod za svačiji ukus. Dobro došli u Paraliju!

PARGA
Parga je jedan od primorskih gradova koje viđate na razglednicama. Nalazi se u zapadnom delu Grčke, regiji Epir u malom zalivu na obali Jonskog mora. Smešten na padini i okružen šumom i maslinjacima predstavlja pravi dragulj Epira. Zeleno ostrvce sa belom crkvom, uske ulice popločane kaldrmom, kuće veselih boja okružene cvećem, mnoštvo tradicionalnih radnji, taverni, kafića i restorana, nižu se od gradske luke ka vrhu padine. Sa zidina venecijanskog zamka na vrhu brda, iznad grada pruža se nezaboravan pogled na zaliv i more. Predivne plaže, smaragdna boja mora sa mekim zlatnim peskom na toplom grčkom suncu, stvaraju nezaboravan doživljaj ostrva na kopnu. Mesto je jednako popularno kod Grka kao i kod stranih turista, što ne čudi, jer u Pargi možete uživati u pravim grčkim jelima spremljenim po originalnim receptima ljubaznih domaćina isto kao i u ostalim kuhinjama sveta. Tokom dana atmosfera u gradu je mirna, opuštajuća, a sa zalaskom sunca luka oživljava i budi se moderan, kosmopolitski duh Parge. Stvaran vekovima pod uticajem istoka i zapada, grad Parga pleni šarmom i budi osećaje koje ćete zauvek pamtiti, želeći da ih ponovo doživite.

 

I na leto 2017. godine vodimo Vas u Grčku, zemlju Olimpa i mitova! Ostrvo Evia, Paralija i Parga čekaju na Vas. Izaberite pravi odmor uz davno zaboravljeni miris mora, okruženi borovim šumama. Proverite zašto Grci letuju baš na Eviji.