Hanioti 2018

Hanioti 2018

Na prvom prstu Halkidikija nalazi se živopisno mesto Hanioti, između letovališta Pefkohori i Polihrono a na oko 105 kilometara od Soluna. Ovo je namenski građeno odmaralište. Ima dosta modernih i lepih apartmana, tako da je omiljen među porodicama i parovima. Ako idete autom, imajte u vidu da je u centru Haniotija uveče zabranjen prolaz. U Haniotiju ima dosta parkova i malih trgova. Glavni trg je pun kafića i restorana, a uveče je i centar noćnog života. Plaža u Haniotiju je peskovita, sa krupnijim peskom, a ulazak u more je nešto strmiji. Ne bi bilo loše da budete obuveni prilikom kupanja u moru, jer svuda ima i pijavica. Hanioti nudi i veliki izbor sportova na vodi. Kao i u većini mesta u Grčkoj, i u ovom delu Halkidikija, ležaljke sa suncobranom ćete dobiti na korišćenje ukoliko poručite piće.

Hanioti apartmani

Vila Golden beach blizu plaze
Vila Magda u centru
Hotel Apart Vicky sa bazenom

 

Hanioti  apartmani

Ako ste u Haniotiu ne propustite fakultativne izlete organizacije lokalne turističke agencije.

IZLETI: Solun (turističko razgledanje i šoping), WATERLAND (vodeni  zabavni park), METEORI (obilazak manastira),

SVETA GORA ( krstarenje oko Svete Gore), Teroneos ( krstarenje zalivom).

POLUOSTRVO KASANDRA OPIS

Poluostrvo Kassandra nalazi se na zapadnoj strani Halkidikija i njegov je prvi „prst“. Prema legendi, ime je dobilo po Kasandrosu, kralju Makedonije u drevno doba.

Dugo je više od 50 kilometara a široko oko 10 km. Prelepe plaže okruzene borovom sumom I pristupacne cene su ono sto nase turiste privlaci.Bilo da zelite mirniji ili aktivniji odmor preporucujemo vam Kasandru.

kasandra-mapa

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>