Nea Kalikratia 2018

NEA KALIKRATIA 2018

Na svega 35 km od Soluna u pravcu Halkidikija nalazi se Nea Kalikratia nadaleko čuvena širom Grčke po svojim vinogradima i odličnom lokalnom vinu, dugoj peščanoj plaži.Grad se sastoji iz dva dela: onoga u kome žive njegovi stanovnici, a koji podseća na sve ostale gradove, budući da se u njemu mogu videti i višespratnice (što je pomalo netipično za grčka letovališta) i dela uz plažu, koji je u potpunosti posvećen turizmu.
Svakog utorka je u mestu moguće posetiti zelenu pijacu, sa bogatom ponudom svežeg voća i povrća koje uzgajaju meštani, ali i pazariti mnoge druge potrepštine. Uz to, na samom ulasku u grad, a na oko 2 do 3 kilometra udaljenosti od turističkog dela, odnosno plaže se nalazi veliki supermarket “Lidl”, omiljen turistima. Na samom šetalištu se uz markete, nalaze i odlično snabdevene pekare, mesare, ali i poslastičarnice, taverne, kafići i brojne prodavnice. Blizina Soluna je takođe dobra prilika za  šoping, a tu je i autobuski prevoza koji saobraća redovnim linijama , tako da nije veliki problem stići do prestonice grčke oblasti Makedonija U Nea Kalikratiji postoji i bolnica , kao i apoteke koje rade i vikendom, pošta, ali i bioskop i čak tri diskoteke. Dva noćna kluba se nalaze na periferiji mesta, dok je jedan u neposrednoj blizini centra grada, na samoj obali.
U neposrednoj blizini plaže, u centru mesta se nalazi živopisan trg sa parkom koji je lepo uređen i opremljen zanimacijama za najmlađe (ljuljaške, klackalice i drugo), kao i lokalna crkva i nekadašnji amfiteatar.

Glavna gradska plaža se proteže čitavom dužinom mesta, a ono po čemu je specifična jeste izrazito sitan fini pesak, a na određenim delovima glavne plaže se nalazi plićak, budući da je 50-ak metara od plaže voda plitka, što je idealno za igranje dece, a nakon toga sledi normalan ulaz u vodu dužine oko dva metra, nakon čega opet sledi plitka voda.
Plaža u Nea Kalikratiji je lepo uređena, nosilac je Plave zastavice za čistoću i kvalitet vode, a na većem delu se nalaze kafići koji poseduju ležaljke i suncobrane koje možete koristiti kupovinom pića. Na ovoj plaži postoje tuševi i kabine za presvlačenje.

Kada od Nea Kalikratije krenete prema jugu, bićete oduševljeni brojnim malim divljim plažama sa kristalno čistom vodom,dok na oko 3 kilometara južno od mesta ćete naići na plažu koja je raj za mališane, jer se na njoj nalazi i mini aqua park. Reč je o plaži koja nosi naziv “Shape”, Na suprotnoj strani puta iz Nea Kalikratije, prema mestu Nea Iraklia takođe postoje zanimljive plaže, a po kvalitetu ponude i uređenosti svakako se izdvajaju plaža “Sahara” i “Kristal beach”,”Vergia”

U samom mestu postoji dugačko šetalište duž plaže, a kao posebnu atrakciju treba pomenuti brojne kafiće na plaži, u kojima možete da uživate podjednako i tokom dana i uveče. Duž šetališta, koje je lepo uređeno se nalaze klupe, a tu je i već pomenuti gradski trg.
Jedan od najboljih predloga za izlet je svakako poseta obližnjem Solunu i nadaleko čuvenom aqua parku “Waterland” koji se u njemu nalazi, a koji je od Nea Kalikratije udaljen tek oko 25 kilometara. Ukoliko ste na letovanje krenuli sopstvenim kolima, možete obići poluostrva Sitoniju i Kasandru. Takođe se preporučuje izlet brodom kako biste videli treće poluostrvo – Svetu Goru ili čitav zaliv.

Nea Kalikratia apartmani i studiji

Apartmani Anna – Nea Kalikratia
Apartmani Viktor 2 – Nea Kalikratia
Apartmani deluxe Davidana – Nea Kalikratia
Apartmani Janis – Nea Kalikratia
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>