Nikiti 2018

Letovanje 2018

Nikiti

Nalazi se tačno na mestu odakle možete odlučiti da li ćete ostati na zapadnoj ili posetiti istočnu stranu Sitonije na Halkidikiju i to je njegova velika prednost. Udaljeno od Soluna 110 km letovalište Nikiti se nalazi između mesta Metamorfozis i Neos Marmaras. Nikiti je jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju, sastoji se iz dva dela koje razdvaja glavni put koji vodi kroz poluostrvo Sitonija.

Nikiti mapa letovanje Grčka Sitonia
Nikiti stari grad Sitonia Grčka letovanje

 

Stari Nikiti nalazi se iznad magistrale i brda, a od obale mora je udaljen oko 2 km. Petkom je pijačni dan i tada možete kupiti čuveni med iz Nikitija i uživati u antičkoj arhitekturi ovog istorijskog starog grada.

Nikiti se nalazi na zapadnoj obali i zalazak sunca je uvek događaj. Letovalište ima uređeno šetalište duž kog se nižu barovi, restorani, picerije, poslastičarnice kao i super market Lidl.
Nikiti je idealno mesto za porodično letovanje , a blizina mesta Neos Marmarasa i Sartija pruža mogućnost za dobar noćni provod.

Nikiti plaža letovanje Sitonija
Nikiti plaža leto Grčka

 

Novi deo Nikitija pruža se od magistrale do mora gde su skoncentrisani hoteli i pansioni. Gradska plaža u Nikitiju je peščana, sa širim i užim delovima. Duga je nekoliko kilometara i ima organizovane delove gde uz piće možete koristiti ležaljke I suncobrane.

Svake godine u julu održava se Toroneos plivački maraton od 26 km. Preplivavanje zaliva Toroneos od prvog prsta Kasandre do Sitonije-Nikiti. U blizini Nikitija su cuvene plaže Agios Ioannis, Lagomandra, Kalogria, Koviou, ali i na istočnoj obali su mu blizu Trani Ammouda, Lagonisi.

Letovanje 2018

Nikiti apartmani leto 2018

Vila Porto Nikiti
Vila Sofia – Nikiti
Vila Finikas Garden – Nikiti
Vila Alexandra – Nikiti
Vila Stefania – Nikiti
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>