Parga 2018

Dragulj Jonskog mora

PARGA
Parga je jedan od primorskih gradova koje viđate na razglednicama. Nalazi se u zapadnom delu Grčke, regiji Epir u malom zalivu na obali Jonskog mora. Smešten na padini i okružen šumom i maslinjacima predstavlja pravi dragulj Epira. Zeleno ostrvce sa belom crkvom, uske ulice popločane kaldrmom, kuće veselih boja okružene cvećem, mnoštvo tradicionalnih radnji, taverni, kafića i restorana, nižu se od gradske luke ka vrhu padine. Sa zidina venecijanskog zamka na vrhu brda, iznad grada pruža se nezaboravan pogled na zaliv i more. Predivne plaže, smaragdna boja mora sa mekim zlatnim peskom na toplom grčkom suncu, stvaraju nezaboravan doživljaj ostrva na kopnu. Mesto je jednako popularno kod Grka kao i kod stranih turista, što ne čudi, jer u Pargi možete uživati u pravim grčkim jelima spremljenim po originalnim receptima ljubaznih domaćina isto kao i u ostalim kuhinjama sveta. Tokom dana atmosfera u gradu je mirna, opuštajuća, a sa zalaskom sunca luka oživljava i budi se moderan, kosmopolitski duh Parge. Stvaran vekovima pod uticajem istoka i zapada, grad Parga pleni šarmom i budi osećaje koje ćete zauvek pamtiti, želeći da ih ponovo doživite.

Parga apartmani

Vila ARISTEA u srcu Parge
Vila Billis
Vila Filio u centralnom delu Parge

 

Parga apartmani

Ako ste u Pargi ne propustite fakultativne izlete u organizaciji lokalne turističke agencije.

IZLETI:

Paxos, Antipaxos, Zakintos, Lefkada, Kefalonija, Krf-obilaskom Jonskih ostrva, upoznaćete najlepše plaže nesvakidašnje lepote, skrivene pećine, tradicionalna sela, istoriju, fantastičnu  mitologiju i kultru, uživajući u kristalno ćistom moru tirkizne boje, gde ćete se možda sresti sa delfinima.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>