Pefkohori 2018

PEFKOHORI 2018

Nalazi se na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju, udaljenom oko 100 kilometara od Soluna. Pored toga što je ovo mesto izuzetno živo, pa se često preporučuje mladima, jer barovi rade do kasno u noć, ono je odličan izbor i za porodice sa malom decom. Pefkohori krase i prelepa crkva, stari trg, uzane uličice, osvetljeno šetalište pored mora, Mališani mogu da uživaju u luna parku, koji se svake godine postavlja u blizini glavnog šetališta, ali i u brojnim vodenim atrakcijama. Na glavnom šetalištu se nalazi veliki broj taverni, barova, kafića, poslastičarnica. U Pefkohoriju postoji glavna, gradska plaža, ali ona nije naročito prostrana, pa se lako može dogoditi da nemate potreban komfor. Zato je dobro da prošetate malo napred od gradske plaže, ukoliko želite da izbegnete gužvu. Gradska plaža u Pefkohoriju je duga oko 300 metara i mahom je peskovita i poseduje plavu zastavicu.

Pefkohori apartmani

Hotel Apart IOLI VILLAGE 3* sa bazenom
Vila STELA ispred plaže
Vila Atina u blizini centra

 

 

Pefkohori apartmani

Ako ste u Pefkohoriju ne propustite fakultativne izlete organizacije lokalne turističke agencije.

IZLETI: Solun (turističko razgledanje i šoping), WATERLAND (vodeni  zabavni park), METEORI (obilazak manastira),

SVETA GORA ( krstarenje oko Svete Gore), Teroneos ( krstarenje zalivom).

POLUOSTRVO KASANDRA OPIS

Poluostrvo Kassandra nalazi se na zapadnoj strani Halkidikija i njegov je prvi „prst“. Prema legendi, ime je dobilo po Kasandrosu, kralju Makedonije u drevno doba.

Dugo je više od 50 kilometara a široko oko 10 km. Prelepe plaže okruzene borovom sumom I pristupacne cene su ono sto nase turiste privlaci.Bilo da zelite mirniji ili aktivniji odmor preporucujemo vam Kasandru.

kasandra-mapa

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>